Ki szeretném próbálni:
http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/search?updated-max=2010-10-11T21%3A04%3A00%2B02%3A00&max-results=50
Hozzávalók (25 cm átmérőjű sütőformába): 0,5 kg (egy fej) brokkoli, 40 dkg vékonyra szelt húsos füstölt szalonna (bacon), 20 dkg reszelhető sajt, 40 dkg mozzarella, 4 dl tejföl, 4 tojás, 4 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió, őrölt bors.
Elkészítése: A vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük a sütőformát úgy, hogy a szeletek annyira kilógjanak belőle, hogy aztán a tetejére vissza lehessen hajtani. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a szárakat levágjuk, és sütőformába rakjuk.
A szárakat (amelyik rész nem fás) meghámozzuk, s vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a 20 dkg reszelt sajttal, a 4 dl tejföllel és a 4 tojással. Nagyon apróra vágott fokhagymával, őrölt szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük. (Só még véletlenül sem kell bele, mert a szalonna és a sajt is sós.)A masszát ráöntjük a brokkolirózsákra, és rádaraboljuk a mozzarellát is.
A tetejére ráhajtogatjuk a szalonnaszeleteket. 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A szeleteléssel várjunk egy kicsit, mert míg forró, addig a sajt is folyékony. Meleg ételnek is nagyon finom pl. paradicsomsalátával, de hidegen is kiváló. Úgy már szeletelni is szépen lehet. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése