2010. december 9., csütörtök

Csokis zabpelyhes süti

Csokoládés zabpelyhes sütemény

Hozzávalók

* 30 dkg keserű csokoládé (minimum 70 %-os)
* 10 dkg vaj
* 12 dkg barna cukor
* 1 tojás
* 1 evőkanál vaníliakivonat (el is hagyható)
* 12 dkg liszt
* 20 dkg zabpehely
* 1 teáskanál sütőpor
* egy csipet só

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csokoládét megolvasztjuk. A vajat kikeverjük a cukorral hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. (A csokoládé ne legyen már forró!) Jöhet hozzá a tojás, a vaníliakivonat, a liszt, a zabpehely és a sütőpor, illetve a só.
Jól kikeverjük, majd szilikonlapra vagy sütőpapírra adagoljuk, elvileg szét is kenhetjük az egész lapra, mert kisülés után még melegen vágható, szaggatható.

Tehát, tepsibe adagoljuk és 180 fokon 8-10 perc alatt kisütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, de még melegen felvághatjuk kockákra, vagy kiszúróval formákat is darabolhatunk belőle.

Fémdobozban, levegőtől elzárva sokáig eláll.

Ez egy nem túl édes keksz! Érdemes megkóstolni, mert a keserű csokoládé eléggé letompítja az édességét!

Forrás: http://szepsegtar.blogspot.com/2010/12/csokolades-zabpelyhes-keksz.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése