2010. november 19., péntek

A világ legfinomabb tiramisuja

Hozzávalók:
2 csomag piskóta
0,5 kg Mascarpone (ne Szarvasi legyen, én a Lidlben kapható olasz mascarponet használom)
4 tojás
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál nescafe
2 dl tej
1/2 dl amaretto
holland kakaópor

Egy tálba teszünk 2dl forró vizet, 2 evőkanál nescafét, kis kanál kakaót, kis kanál cukrot, 2 dl langyos tejet, 1/2 dl mandulalikőrt. A keverékbe elkezdjük belemártogatni a piskótákat. Egyesével érdemes csinálni, hogy ne legyen túl leveses. Csak kicsit kell teleszívatni a keverékkel a piskótát. Egyesével a tál aljába fektetjük őket. Egy sor piskóta után teszünk rá a krémből, aztán újabb sor piskóta és a tetejére újra a krém jön.

A krém:
az egyik tálba keményre felverjük a négy tojás fehérjéjét.
A másik tálba összekeverjük a négy tojás sárgáját, a 15 dkg cukrot és a 1/2 kg mascarponet. Ha jól összekevertük, a cukor is feloldódott, hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük. Ha nagyon folyós, akkor habfixálót lehet beletenni (én sosem szoktam).

A második sor piskóta-krém sor tetejére kakaóport szórunk. Én szitával szoktam egyenletesen eloszlatni.

Hűtőben pihentetjük. Akár egy napot is, de legalább 4-5 órát. Én igazából az "alkalom" előtti este szoktam elkészíteni, hogy legyen ideje összeérni.

Forrás: Annamari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése