2010. december 1., szerda

Töltött tök

Szintén ki szeretném majd próbálni:

http://pszichowellness-konyha.blogspot.com/search?updated-max=2010-08-27T22%3A27%3A00%2B02%3A00&max-results=50

Amit felhasználtam hozzá:

1 közepes spárgatök
1/2 kg darált sertéshús
20 dkg reszelhető sajt
4 dl tejföl
5 egész tojás
só, őrölt bors, fokhagyma, őrölt szerecsendió
5 dkg vaj

Ahogy készült:

Egy közepes tököt négybe vágtam, kikapartam a belét, meghámoztam. A négyből a két kisebb darabot nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Fél kiló darált húshoz hozzátettem a reszelt tök felét, sóval, borssal zúzott fokhagymával fűszereztem belereszeltem kb. 10 dkg sajtot, ráütöttem egy egész tojást, jól összedolgoztam, és a két fél tökbe töltöttem.

A reszelt tök másik feléhez adtam kb. 4 dl tejfölt, 4 egész tojást, 10 dkg reszelt sajtot, őrölt szerecsendióval fűszereztem. Jól összevertem. Beágyaztam vele a hússal töltött tökdarabok alá, s keveset rájuk is tettem, s kb. 5 dkg összedarabolt vajjal még megfejeltem.

200 C fokra előmelegített sütőben sütöttem 30 percig.


Felszeleteltem, s melegen tálaltam. A hússal töltött szelet "körete" lett a reszelt tökös, sajtos-tejfölös-tojásos rész.

Tálaláskor megszórtam egy kis apróra vágott kaporra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése