Borókás vaddisznósült
Hozzávalók: kb. 1,5 kg-os kicsontozott vaddisznócomb, só, fél marék borókabogyó, 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Nagyon egyszerű, szinte már nem is recept.:) A húst előkészítjük. A borókabogyót mozsárban összezúzzuk, összekeverjük 1-2 evőkanál sóval és alaposan bedörzsöljük vele a húst. Tálba tesszük, ráöntjük a bort és néhány órán át hagyjuk pácolódni, miközben néha megforgatjuk. Végül hőálló edénybe tesszük át, rálocsoljuk a páclevet, még öntünk hozzá 1-2 dl vizet, lefedjük, és forró sütőben kb. 2 órát pároljuk-sütjük. Felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni. Köretként bármi illik mellé. Salátával, savanyúsággal húsnapi étel.
Forrás: http://edithreceptjei.blogspot.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése