2011. április 15., péntek

Cukkini nyárra

Bavette cukkinivel zöldfűszeres krémmártásban

-1 doboz Barilla Bavette ( 50 dkg)
-3 zsenge, de nem miniatűr cukkini
-2 -3 gerezd fokhagyma
-3 ek. olívaolaj
-só
-bors
-fél doboz mascarpone (12,5 dkg)
-3 dl tejszín
-2 nagy csokor petrezselyem

A sütőt előmelegítettem, az egyik cukkinit vékony karikákra vágtam. A sütőpapírt egész vékonyan lekentem olívaolajjal, erre kerülnek a cukkinikarikák, majd ecsettel átkentem őket fokhagymás olajjal ( Ha ez nincs, akkor 1 gerezd zúzott fokhagymát keverjünk el 1-2 kanálnyi olajban és ezzel kenegessük.) Ez így mehet is 180 fokra a sütőbe. Túl sok időt nem igényel, talán 10 perc alatt el is kezdett pirulni, ekkor ki is vehetjük.
Eközben a tészta is épp megfő.
Szintén párhuzamosan a mártás is elkészíthető:
a zúzott fokhagymát az olajon picit átforgatom, óvatosan, meg ne égjen. Rádobom a másik 2 cukkinit felkarikázva, sózom, borsozom, kevergetem-eközben ereszt némi vizet, ebben párolódik is. A petrezselymet felaprítom, belezuttyantom a félkemény cukkiniszeletek közé, átkeverem. Rögtön ezután hozzáadom a tejszínben elkevert mascarponét némi hőkiegyenlítést alkalmazva, hogy össze ne kapja a mártást a forró zöldséges rész. Pár perc alatt szépen összeállnak az ízek, lehet is tálalni: a forró tésztát összekeverjük a cukkinis-krémes mártással, a tetejére pedig kívánság szerint a tányérokon rápakoljuk a ropogósra sült zöldségkarikákat.

Forrás:http://zamatesillat.blogspot.com/search/label/mascarpone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése