Kávé granita
-fejenként egy adag lefőzött kávé (inkább hosszú kávé legyen)
-cukor ízlés szerint
-ízesítéshez esetleg fahéj, vanília, stb.
Cukrot azoknak is javaslok, akik amúgy anélkül isszák a kávét: jéghidegen ugyanis kissé jobban érződik a kávé kesernyés aromája, a cukor viszont alig, azonban mégis lágyít az ízen, szóval szerintem kell bele.
Az elkészített, ízesített és kihűtött kávét műanyag dobozban lefagyasztottam és időnként kivéve a mélyhűtőből szilánkosra törtem a jeget. Ezt annyiszor ismételtem, amíg az egész massza teljesen kásás jéggé nem vált. Ebben a formában célszerű tárolni a fagyasztóban.
A fogyasztásnál aki akarja, akár hideg tejjel is felöntheti, vagy tejszínhabbal is megkoronázhatja. Persze csak magában is frissítő, finom ital.
Jegesebb állapotban kanállal, kissé megolvadva már szívószállal is fogyasztható.
Forrás: http://zamatesillat.blogspot.com/search/label/fagyos%20%C3%A9dess%C3%A9g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése