2010. november 14., vasárnap

Libamáj

Ha Márton nap, akkor liba. Házi liba. Aminek persze ugyanúgy van mája, csak nem olyan nagy, mint a tömött libáé.

A hájat, bőrkét kis darabokra felvágjuk. Megmossuk. Lábasban lassú tűzön kiolvasztjuk. A tepertőt evés előtt jó erősen kinyomkodjuk. A zsírt pedig a máj sütéséhez használjuk.

A májat megmossuk. Beletesszük a zsírba, mindkét oldalát nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd fedő alatt kb 10-15 percig lassú tűzön megsütjük. A zsírba gerezd fokhagymát, egy fej vöröshagymát felvágunk és a májjal együtt sütjük.

Tálba tesszük, hűtőben lehűtjük és a májas, zsíros kenyeret lilahagymával gyorsan elfogyasztjuk :)...

Forrás: Annamari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése