Hozzávalók:
* 50 dkg darált háztartási keksz
* 4 kanál kakaópor
* 20 dkg vaj
* 2,5 dl tej
* 20 dkg kristálycukor
* ízlés szerinti mennyiségű rum
* cukrozott narancshéj (el is hagyható)
A bevonatához:
* 1 tábla étcsokis tortabevonó
* 10 dkg vaj
A rumba áztassuk bele a felaprított cukrozott narancshéjat. Majd egy erre megfelelő edényt tegyünk a tűzhelyre, és olvasszuk meg benne a vajat, mehet bele a vaj, a cukor és a kakaópor, illetve a tej. A cukor olvadásáig, illetve az összetevők elvegyüléséig keverem, és mehet bele a darált keksz. És most jön a felnőttesítés, a rumba áztatott narancshéjakat és a rumot is keverjük hozzá. Majd simítsuk egy lapos tálra, vagy tálcára. A tetejét egyengessük el, egy hengerrel, vagy egy egyforma szélességű pohárral. A poharat kicsit vizezzük be előtte. A tetejére a vajat olvasszuk össze a csokoládéval, és ha csomómentes, kenjük a tetejére. Dermedése előtt mintát is rajzolhatunk bele. Tegyük a hűtőbe és kb egy óra múlva egy igazán ízletes desszerttel lephetjük meg az egybegyűlt 18 év feletti társaságot!
Forrás: http://szepsegtar.blogspot.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése