2011. július 3., vasárnap

Répatorta Ama módra

RÉPATORTA

Hozzávalók:

2 csésze finomliszt
1 csésze kristálycukor
1 szűk csésze étolaj
4 db tojás
1 teáskanál étkezési szódabikarbóna (csapott)
1 teáskanál sütőpor (csapott)
1 teáskanál fahéj (púpozott)
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
4 db nagy sárgarépa reszelve

Töltelék: Mascarpone sajtkrém (25 dkg-os kerek dobozos), ezt 3 zacskó vaníliás cukorral és egy citrom levével kikeverjük Én az 500 g-os mascarponéból csinálom min. dupla mennyiségű citromlével és természetesen dupla vaníliás cukorral.

Az átszitált liszthez adjuk a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, és a reszelt citromhéjat. A tojásokat az olajjal és a cukorral összekeverjük, a reszelt répával együtt a lisztes keverékhez adjuk, összekeverjük.
A tepsit kivajazzuk, meghintjük liszttel, belesimítjuk a tésztát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kisütjük. (az én gázsütőmben ez kb. 40 perc, amikor úgy érzem, hogy talán már jó, egy hústűvel megszúrom, ha nem ragad, kész)

A kihűlt tésztát kettévágva a krémmel megtöltjük, és kész.
Aki fel akarja tunningolni, díszítheti a tetejét marcipánnal, annak nálunk nagy sikere van, de egyéni töltelékekkel is lehet készíteni, fantáziátok szerint.

Forrás: Ama

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése