2011. május 17., kedd

Kalács

hozzávalók 4 főre

3 dl tej
4 ek cukor
5 dkg vaj
1/2 tk só
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő

kenéshez

pici tej

elkészítés

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk és mint egy hagyományos kelt tésztát összeállítjuk, majd kétszeresére kelesztjük. Majd a 3. lépéstől folytatjuk.)
Dagasztás programot indítunk rajta (1ó 50p).
Lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké sodorjuk és megfonjuk.
Vajazott-lisztezett tepsire rakjuk, tejjel lekenjük.
175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
Sütés után rácsra tesszük a kalácsot, és ott hagyjuk kihűlni.

Forrás: http://www.nosalty.hu/fonott_kalacs_recept_5029

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése